Múlt, jelen, jövő

A Békéscsabai Jókai Színház karácsonyi gálaműsort tart, melyben fellépnek iskolánk egykori diákjai.

2023. december 17. (vasárnap) 19:00

 

Csonka Dóra

A Költészet Napjához kapcsolódó József Attila szavalóversenynek már évtizedes hagyományai vannak a Békéscsabai Jókai Színházban, melyben mindig részt vesznek a Színitanház Színész szakos hallgatói.

Minden hallgató egy József Attila és egy szabadon választott verssel mutatkozhat meg, melyet a zsűri értékel.

 

A díjazottaknak és a részt vevőknek szívből gratulálunk!

 

Év

A Színitanház hagyománya, hogy minden év végén az iskola diákjai, dolgozói és a Békéscsabai Jókai Színház társulata egy titkos szavazás keretein belül voksol a számára legkiemelkedőbb tanulóra, aki elnyeri az Év Hallgatója címet.

Íme azok a tanulók akik az évek során kiérdemelték a címet és a tradícióhoz hűen fényképük kikerült az iskola falára.

Szívből gratulálunk nekik!

 

Év

 

A költészet napja: Petőfi Mezőberényben

Németh László Petőfi Mezőberényben című egyfelvonásosát adják elő kezdő és amatőr színészekkel a magyar költészet napján, április 11-én Mezőberényben Czitor Attila, a Békéscsabai Jókai Színház művésze rendezésében. A darab érdekes megvilágításba helyezi a Petőfiről alkotott képet, hiszen nem a forradalmi, hanem a csalódott embert mutatja be. Akkor játszódik, amikor a forradalmat már majdnem leverték, és Petőfinek döntenie kell, hogy elbújik, vagy folytatja a harcot és beáll Bem seregébe.

Az Alapfokú Művészeti Iskolánk képzése megfelelő létszámmal 2024. szeptemberében elindul.

 

  • Képzés helyszíne: 5600 Békéscsaba, Andrássy út 1-3. Ibsen-ház I. emelet (táncterem)
  • A továbbiakban a foglalkozások helyszíne változatlan, ideje pedig kedd-szerda: 16:00-17:30-ig.

 

„A színházi mozgóképkultúra megalkotásában, kutatásában és a színházi videótárak kialakításban, oktatásában végzett alapító munkája” érdemei elismeréseként, a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium SZÍNITANHÁZ Tagintézményének tanára, Vámos Zoltán, MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetést vehetett át.

 

BÉKÉSCSABAI FELVÉTELIK 

 

Színház- és rendezvénytechnikus felvételi

I. Időpont: -

Helyszín: 5600 Békéscsaba Andrássy út 1-3. Ibsen Ház (Békéscsabai Jókai Színház és jegyirodája között)  II. emelet, 232-es tanterem

 II. Időpont: -

Megtartotta tanévnyitó ünnepségét a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium, Technikum és Alapfokú Táncművészeti Iskola Színitanház tagintézménye a Sík Ferenc kamaraszínház udvarán.

Oldalak