Beküldte Tuskáné - 2017. december 13.
A részvevők

Élménybeszámoló Szojka Cintia Daniella II.éves színészhallgatótól

Az elmúlt hónapban, iskolatársaimmal egy kétszer három napos akrobatika kurzuson vehettünk részt, melyet Végh Erika, akrobatika tanárnő tartott. A kurzuson főleg mi, színész hallgatók vettünk részt, így a tanárnőnek viszonylag az alapoktól kellett kezdenie az oktatást. Mivel az ilyesfajta mozgásformáktól, mint például a talajgyakorlatok, bukfenc, cigánykerék, kéz-, illetve fejállás vagy az erősítő gyakorlatok, felülés, fekvőtámasz...stb el vagyunk szokva — és van aki soha sem szokott hozzá, mert előszeretettel lógta el a tesi órákat – az első nap után erőteljes izomlázzal tértünk haza, ezzel megnehezítve a következő napok munkáját. Bár eddigi élete során valamikor mindenki tanulta ezeket az elemeket, volt hova fejlődni, és annak ellenére, hogy 6 nap alatt senki nem várt csodát, azt hiszem ez a többségnek sikerült is. Valakinek már az is nagy örömet jelentett, hogy előrehajláskor meg tudta érinteni a bokáját, de volt, aki eleve fejlettebb képességekkel jött, ő teljesen új ugrásokat tanult meg. Ezek mellett mindannyiunk számára új dolgokat is elsajátítottunk. Mindenki nagy vágya, hogy egyszer ugrálhasson egy hatalmas trambulinon, mi ezt megtehettük, illetve ennél sokkal többet, figurákat tanultunk, amiket ugrás közben kellett végrehajtani, mondhatom, hogy a gumiasztal volt a többség kedvence.

Az utolsó napon tartottunk egy kis bemutatót mindabból, amit a hat nap alatt sikerült elsajátítani.

Aki ott volt a kurzuson az biztos nem bánta meg, tanult valamit, ami már az övé, bármikor fel tudja használni az életben és a színpadon egyaránt, hiszen a fegyelem, a mozgáskoordináció, a precizitás és a figyelem az alapja mindennek.

Köszönöm a magam és az iskolatársaim nevében, hogy részese lehettünk ennek az élménynek és tanulási folyamatnak, visszavárjuk a tanárnőt.