Beküldte komlosikata - 2016. augusztus 31.

Megnyitották a 2016/2017-es tanévet a Maciva KFT. Baross Imre Artistaképző Intézet Tagintézményében, a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházában.

Az ünnepség augusztus 31-én szerdán, 15:00 órakor volt a Színház aulájában. A Himnusz után Seregi Zoltán igazgató úr megtartotta nyitóbeszédét, melyben elmondta: „Komoly változás történt az iskola életében, ugyanis fenntartóváltáson ment keresztül az intézmény az elmúlt hetekben, hónapokban. Pozitív változásnak tudható be a váltás, ugyanis a Maciva KFT. Baross Imre Artistaképző Intézet művészépző intézmény, így ez egy sokkal közvetlenebb működés, több önállósággal, mint amiben eddig része volt az iskolának.”

Már hagyomány az évnyitókon, hogy az egyik évben a műsort a diákok, a következőben pedig a tanárok adják, idén a tanárokra került a sor.

Galambos Hajnalka énektanár-énekművész tolmácsolásában egy gyönyörű operát, Mozart Cosi fan tutte: Despina áriáját hallhattuk. Katkó Ferenc színészmesterség tanár-színművész egy énekelt-verset adott elő. Mindkettőjüket Rázga Áron segédtanár-korrepetitor kísérte zongorán. Szepsi-Szente Éva Kisanna beszédművelés tanártól Romhányi József: Nyúliskola című versét hallhatta a nagyérdemű diákság, majd a szózattal zárult az ünnepély.

Szeptember 1-jével 37 új diák kezdheti meg tanulmányait a megújult iskolában, Gyakorlatos színész (7 fő), Színházi táncos (6 fő), Divat-és stílustervező (11 fő) és Színház technikus-szcenikus (13 fő) szakokon.

Hamarosan újra birtokba vehetik a diákok a színház épületét és a művészettel átitatott falak között folytathatják, vagy éppen elsősként elkezdhetik tanulmányaikat.

Komlóssy Kata