Beküldte komlosikata - 2016. február 05.

Bezerédi Shakespeare-el ismerteti meg a színészhallgatókat

Bezerédi Zoltán neve már nemcsak a filmekből és a Katona József Színház színlapjairól ismerős a békéscsabai közönségnek, de a Jókai Színház színpadain is láthatta már őt a nagyérdemű közvetlen közelről.

Nemrég két önálló estet is adott nálunk, láthattuk a Tévedések vígjátékában, most pedig a színészhallgatókat terelgeti egy héten keresztül.

Shakespeare-ről mindent mottóval zajlik a Sík Ferenc teremben hétfőtől-vasárnapig éjt nappallá téve a kurzus a másodéves színi hallgatóknak, amelyen a fő téma a Bolondok a shakespeare-i drámákban címet viseli.

Megzenésített szövegeket tanulnak meg énekelni, egy ír néptánc (a jigg) alaplépéseit gyakorolják, de a reneszánsz korába mélyebben is beleásnak az elméleten keresztül. Filmeket néznek, és sok-sok szöveget tanulnak. – tudtuk meg az elismert színművésztől.

A hallgatók rendkívül hálásak ezért az egy hétért, amit egy ilyen rendkívüli emberrel tölthetnek. Annyi bizonyos, hogy kemény, de hasznos útravalót kapnak a pályához. Vasárnap, a zárónapon egy kis bemutatóra is készülnek, ahol betekintést nyerhet a Színitanház kollektívája abba, hogyan is telt ez a hét nap a másodévnek.

Komlósi Katalin