Beküldte komlosikata - 2016. október 19.

Októberben egy héten át abban a szerencsében lehetett részük a Színitanház harmadéves hallgatóinak, hogy egy országosan ismert és elismert művésszel dolgozhattak, immár másodszor. Egy éve ilyenkor is kurzust tartott a színművész ugyanennek az osztálynak, akkor „Shakespeare-ről mindent” mottóval.

Bezerédi Zoltán neve már nemcsak a filmekből és a Katona József Színház színlapjairól ismerős a békéscsabai közönségnek, de Színházunk színpadán is láthatta már őt a nagyérdemű közvetlen közelről. A Kossuth- és Jászai-díjas színművész Móricz kurzust tartott nálunk a Színitanházban.

Október 19-én este 22:00-kor bemutatták mindazt, amit egy hét alatt megtanultak Móricz Zsigmond világából. Az Úri muri és a Kivilágos kivirradtig című regényeket dolgozták fel, ebből választottak történeteket, sztorikat és a dzsentri világot hozták a nézők közvetlen közelébe. Az előadásban időnként néptáncot jártak és közép magyarországi népdalokat énekeltek.

Ezt a világot közelről ismeri Bezerédi Zoltán, hiszen az Úri murit már kétszer is megrendezhette, egyszer Győrben, egyszer pedig a Nemzeti Színházban.

Szerencsés helyzetben van Színitanházunk, hogy ilyen remek művésztől tanulhat, mint a méltán híres Bezerédi Zoltán. Köszönjük!

 

Komlóssy Kata